DNB
01 Feb

Seminar Mastering Integrity Management

De Nederlandsche Bank

Op 1 februari zal het seminar ‘Mastering Integrity Management’  plaatsvinden van 14.00 tot 17.00 uur in het auditorium van De Nederlandsche Bank en dat geeft antwoord op de vraag hoe het integriteitskader van de Stichting Stimuleringskader Integere Organisatie (SIO) bijdraagt aan een integere bedrijfsvoering. Het seminar is voor senior beleidsbeslissers (management en advies) uit alle publieke en private organisaties die een integere bedrijfsvoering hoog op de agenda hebben staan.  Integriteit wordt van alle organisaties verwacht en integriteitsmanagement helpt om hieraan te voldoen. SIO integriteitsmanagement is gebaseerd op toenemende bewustwording bij organisaties over de noodzaak van het mitigeren van integriteitsrisico’s en het bevorderen van het vertrouwen. Het SIO kader omvat de belangrijkste activiteiten voor een planmatige aanpak van integriteitsmanagement.

Het seminar Mastering Integrity Management geeft antwoord op de vraag hoe het SIO integriteitmanagement bijdraagt aan een integere bedrijfsvoering. Het seminar is voor senior beleidsbeslissers (management en advies) uit alle publieke en private organisaties die een integere bedrijfsvoering hoog op de agenda hebben staan.
Het Stimuleringskader Integere Organisatie (SIO -integriteitsmanagement) staat voor een integrale aanpak voor het managen van integriteit in organisaties en bedrijven gebaseerd op ‘international best practices’, wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar met name gericht op integere leiderschap- en cultuurontwikkeling door hierop gerichte
activiteiten op het gebied van preventie, educatie, handhaving in de bedrijfsprocessen te borgen bestemd voor profit en non-profit organisaties; aanpasbaar aan de omvang in beheer en ontwikkeling bij de onafhankelijke Stichting SIO.

Het programma is al volgt:

* Opening – Frank Elderson, directeur DNB
* SIO – integriteitsmanagement: veeleisend, maar niet gecompliceerd – Ronald Jeurissen, hoogleraar bedrijfsethiek Nyenrode en bestuurslid stichting SIO
* Dilemma’s bij het ontwikkelen van een integere cultuur, DNB
* Implementatie van het SIO kader, Bas Kaag, Allseas
* Auditering van SIO integriteitsmanagement,  Gijsbert Landkroon, Lloyds
* In dialoog met het sprekerspanel, met onder andere Arthur Docters van Leeuwen
* Sluiting door voorzitter Hanzo van Beusekom, bestuurslid stichting SIO.

Aan dit seminar zijn geen kosten verbonden. Wanneer u interesse heeft kunt u zich aanmelden via deze link.
Let op: zonder aanmelding wordt u niet toegelaten tot het seminar.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone