New Babylon - 03
05 Apr

RiskCongres Public Values 2018: “Delen is macht. Crowdbraining: alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Meeting Center, New Babylon , Den Haag

 

De datum voor het RiskCongres PublicValues 2018 is vastgesteld op donderdag 5 april 2018. Het thema is : “Delen is macht. Crowdbraining: alleen ga je sneller, samen kom je verder!” We maken andermaal gebruik van het Meeting Center van New Babylon in Den Haag. De publieke sector staat keer op keer voor lastige vraagstukken. Vaak gaat het om dilemma’s waarbij moet worden gekozen uit alternatieven die ook een schaduwkant hebben. Bij het zoeken naar oplossingen geldt de aloude wijsheid dat twee meer weten dan een. In beleidsjargon: een multidisciplinaire aanpak is nodig.

In de publieke sector zien we dat soms al organisaties gezamenlijk naar oplossingen zoeken. Om dat te stimuleren is het RiskCongres Public Values opgezet, met als doel om partijen uit de publieke sector samen te brengen om gezamenlijk oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken.

De meerwaarde daarvan is het verbreden van het netwerk en het toevoegen van experts vanuit verschillende disciplines. Experts uit de leefwereld, de systeemwereld en in relatie tot de “bedoeling”. Het RiskCongres Public Values begeleidt de interactie tussen partijen uit de publieke sector en experts naar nieuwe oplossingsrichtingen. In het eerste deel van de plenaire sessie komen dr. Kees Boele en Prof.dr. Marja Elsinga aan bod. Na de pauze zal een korte film vertoond worden over de praktijk van het sociaal domein en zal Bea Moed in concreto ingaan op armoedebestrijding in Nederland (met als voorbeeld Leeuwarden).

De dagvoorzitter is Piet Klop RA MGA. Meer informatie vindt op de speciale congreswebsite.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone