TU Twente
09 Nov

Risk & Resilience Festival

Universiteit Twente

Op donderdag 9 november zal vanaf 13.00 uur tot circa 20.00 uur het Risk & Resilience Festival plaatsvinden op de campus van TU Twente. Technologie verandert de wereld. We onderzoeken kansen om risicogebieden te verbeteren, transparanter en flexibeler te maken. We ontdekken hoe we technologie effectiever kunnen inzetten om gemakkelijker te communiceren en participeren.

En toch… toch staan ook wij voor grote, maatschappelijke vraagstukken:
*  Hoe dealen we met de verandering van bestaande systemen en structuren?
* Hoe gaan we om met onze groeiende afhankelijkheid van algoritmen en cyber security?
* Wat doen we als traditionele banen verdwijnen?
* Wat als economische en sociale verschillen in de wereld zichtbaarder worden en mensen besluiten te gaan migreren?

Het is derhalve noodzakelijk “resilient”te zijn, als samenleving en in organisaties. Daarom moeten we samen én als individu veerkrachtig omgaan met deze ontwikkelingen. Ze bieden kansen waar wij allemaal van kunnen profiteren. Door risico’s gezamenlijk het hoofd te bieden, kunnen we ze ‘resilient’ maken. De ISO-norm (ISO/DIS 22316) onderstreept deze norm voor ‘security and resilience’. Evengoed is die veerkracht niet alleen voor organisaties, maar ook voor individuen een strategisch doel. Deze thema’s staan dan ook centraal tijdens het Risk & Resilience Festival 2017.

Neem een risico en kom naar het Risk & Resilience Festival! Uw Risk & Compliance Platform Europe is media partner en zal ook aanwezig zijn, onder andere ook met Piet Klop RA MGA als spreker. Het thema van 2017 is “High Tech Human Touch.”

Het doel van het festival is om onderzoek, kennis, inzichten en ervaringen op het gebied van risk & resilience bij elkaar te brengen. De organisatie is in handen van Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement.

Het programma is op dit moment vol in ontwikkeling. In ieder geval hebben zich de volgende sprekers aangemeld Prof. dr. ir. Boudewijn Haverkort, Prof. mr. Antoni Brack, Prof. dr. ir. Joop Halman en Prof. dr. Rez Kabir.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone