433x271-ABN_AMRO_Head_Office_02
11 Nov

Integer zaken doen in het buitenland

ABN Amro Bank hoofdkantoor, Amsterdam

Het congres “Integer zaken doen in het buitenland”wordt georganiseerd door Transparency International Nederland en de ABN Amro Bank en stelt uw onderneming in staat om reputatie-, economische of juridische schade te voorkomen. De verschillende vormen van corruptie zullen ruim aan bod komen, evenals vele praktijkvoorbeelden. Er zijn veel experts aanwezig om u te voorzien van goed advies en praktische handvatten. Er zijn verschillende themasessies waarbij bepaalde landen, zoals Rusland, China, Turkije en Brazilië extra aandacht krijgen. Uiteraard is er alle ruimte voor uw specifieke vragen.  In het buitenland liggen er immers veel kansen, maar ook (onverwachte) risico’s. Maar hoe staat het met integriteitsrisico’s verbonden. Weet u welke risico’s u als ondernemer loopt en zijn ze herkenbaar? Het congres zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam.

Het programma op 11 november aanstaande is als volgt:

11.30 – 12.30 uur Ontvangst, registratie en lunch.

12.30 – 12.45 uur Opening.

12.45 – 13.15 uur,  Het belang en relevantie voor het Midden – en Kleinbedrijf van een goed compliance programma
Door: Linda Slot – Hoving (Onafhankelijk adviseur Legal, Compliance en Integriteit en Bestuurslid Transparency International Nederland)

13.15 – 14.15 uur, themasessies (kies één thema):

1. Praktische inrichting van een compliance programma, door Geert Vermeulen (CEO Ethics & Compliance Management & Consulting).

2. Wat als het misgaat? – de juridische molen na beschuldigingen van omkoping en corruptie, door Jacqueline van den Bosch (Ivy Advocaten).

3. Verschillende soorten corruptie en praktische handvatten, door Marijke Wolfs (Directeur ICC Nederland).

4. Bescherming van klokkenluiders – verplichtingen onder de nieuwe wet Huis voor Klokkenluiders, door Maartje Govaert (Partner Arbeidsrecht Norton Rose Fulbright).

5. Dilemmasessie – Interactieve sessie omtrent zorgvuldige oordeelsvorming bij morele dilemma’s. door Jan de Geus (Compliance & Conduct ABN Amro Bank) en Nadia van der Merwe (Security & Intelligence Management ABN Amro Bank)

14.15 – 15.00 Pauze

15.00 – 16.00 uur Themasessies (kies één land) In deze themasessies worden specifieke landen en regio’s door experts besproken waar kansen én risico’s aanwezig zijn. De presentaties richten zich op (macro) economische, politieke en sociale ontwikkelingen welke relevant kunnen zijn voor een bedrijf actief in dit land. Er is na de presentatie ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

1. Rusland, door Tony van der Togt en Marcel Baartman (Clingendael Instituut).

2. China, door Garrie van Pinksteren (Clingendael Instituut).

3. Brazilië, door Kees Koonings (Universiteit van Amsterdam).

4. Turkije, door Barry Jongkees (Intelligence Specialist) en Arjen van Dijkhuizen (Senior Econoom) ABN Amro Bank.

5. Oost Afrika (Engelstalig), by Paul Gabriel  ( Senior Analyst, Africa Control Risks).

16.00 – 16.45 uur Play it fair – Lessen uit de sport voor het bedrijfsleven?, door Marjan Olfers (Bijzonder hoogleraar Sport en Recht, VU Amsterdam en onafhankelijk juridisch adviseur).

16.45 – 17.00 uur Afsluiting.

17.00- 18.30 uur Netwerkborrel.

Door op deze link te klikken kunt u zich kosteloos inschrijven.

Als u vragen heeft over of hulp nodig bij het aanmelden, neemt u dan contact op met de ABN Amro Servicelijn via 070-306 54 22. Mailen kan ook: callcentre@eventsabnamro.nl. De ABN Amro Servicelijn is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 geopend.

 

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone