22 Oct

SIBOS 2018 – De digitale economie mogelijk maken

International Convention Centre (ICC) Sydney
Terwijl de bedrijven en consumenten in de wereld naar de digitale economie migreren, maken banken en financiële dienstverleners hun eigen transformationele reizen, waarbij ze hun bedrijfsmodellen, dienstenaanbod en relaties met derde partijen herwaarderen. Tegenwoordig rangschikken bedrijfsleiders asymmetrische groei van platform-gebaseerde bedrijfsmodellen en ecosystemen als belangrijker dan fusies en overnames of organische groei (Accenture). Drie van de top vijf bedrijven op basis van marktkapitalisatie leiden platformgebaseerde bedrijven en 14 van de 20 grootste niet-technische bedrijven in de VS hebben een digitale dimensie in bedrijfsstrategieën (The Economist).

Veel banken stellen al strategieën samen die deze verschuivingen weerspiegelen.
Ze ontwikkelen nieuwe partnerschappen met klanten en collega-serviceproviders als ze gebruik maken van nieuwe technologieën – big data, AI, cloud, mobiel en blockchain – om nieuwe diensten op nieuwe manieren te leveren. Tegelijkertijd is het samenwerkingsethos van de digitale economie te zien in de manier waarop banken gebruikmaken van industriële platforms en infrastructuren om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan en nieuwe klantproposities te ontwikkelen.
Dit komt tot uiting in de snelle invoering van gemeenschappelijke hulpprogramma’s om aan de nalevingsvereisten te voldoen en op standaarden gebaseerde platforms te ontwikkelen – inclusief de KYC-register en wereldwijde betalingsinnovatieservice van SWIFT. Het stimuleert ook de transformatie van regionale en nationale financiële marktinfrastructuren, waarbij Australië bijvoorbeeld een open real-time platform voor betalingsdienstinnovatie (NPP) lanceert en baanbrekend werk maakt van het gebruik van blockchain in de post-trade effectensector.Het thema ‘De digitale economie inschakelen’ zal worden vertegenwoordigd door vier subthema’s die de hele week door de hele Sibos 2018-conferentie zullen lopen:

  • Hoe data, AI en robotica de dienstinnovatie en bedrijfsmodelvernieuwing stimuleren
  • Nieuwe paradigma’s en technologieën voor het delen van informatie om financiële criminaliteit aan te pakken
  • Aanpak van de toenemende cybersecurity-uitdaging in de digitale economie
  • Aanpassing aan zich ontwikkelende geopolitieke en regelgevende prioriteiten
Meer informatie?
Voor meer informatie over het event, dat gaat plaatsvinden tussen 22 & 25 oktober 2018, kunt u terecht op de website van SIBOS.

 

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone