Schermafbeelding 2018-12-27 om 17.51.12
18 Apr

Dag van de Fraudeonderzoeker

Fokker Terminal, Den Haag

Op donderdag 18 april 2019 zal in de Fokker Terminal Den Haag de Dag van de Fraudeonderzoeker plaatsvinden. Het thema van 2019 is “Het grote frauderen, op zoek naar de waarheid!” Fraudeonderzoekers kom je overal en in allerlei vormen tegen. Het verschil tussen de onderzoeken kan groot zijn, maar ze hebben één ding gemeen: de onderste steen boven krijgen!

Aan de hand van een interessante keynote, over ogenschijnlijk één van de grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis, en een ruim aantal verdiepingssessies kan men zich verdiepen in een aantal vraagstukken:

* Waar ligt de sleutel tot succes?

* In hoeverre bevordert of belemmert een (publiek-private) samenwerking juist het fraudeonderzoek? En welke rol speelt de onderzoeksjournalist in het geheel?

* Heiligt het doel alle middelen? Of hebben we ook binnen fraudeonderzoek te maken met een bepaalde ethiek?

Twee onderzoeksjournalisten hebben zich verdiept in de verschillende onderzoeken die de laatste jaren zijn uitgevoerd naar ogenschijnlijk één van de grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis. Zij nemen u mee in het onderzoek en geven op 18 april 2019 een kijkje achter de schermen in de onthulling van hun primeur. Dit geeft een nieuw inzicht in de verbeten jacht naar de waarheid en de vermeende fraudeur(s).

De inleidingen van de onderzoeksjournalisten en de rechtspsycholoog zijn de opmaat naar een viertal streams met interessante presentaties en workshops.

Was u er vorig jaar niet bij? Kijk dan voor een impressie naar de sfeervideo die we van vorig jaar gemaakt hebben.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone