Track 20kmBrussels2018
27 May

20km door Brussel RUN FOR#ZERO CORRUPTION

Brussel

Op 27 mei trotseren 40.000 lopers uit meer dan 120 landen weer de lanen en parken van Brussel tijdens de 20km van Brussel, een van de grootste amateur sportevenementen in Europa. Daartussen vindt u het Team RUN FOR#ZEROCORRUPTION – zoals u wellicht al vermoedt is dit een initiatief van de Belgische afdeling van Transparency International. Initiatiefnemer Evert-Jan Lammers: “Het idee ontstond drie jaar geleden ten tijde van het FIFA-schandaal en de malversaties in de Russische Atletiekfederatie, in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio en het EK Voetbal in Frankrijk. Transparency International wees al enkele jaren op het gevaar van de zwakke governance in de sportwereld, en ook de toename van match fixing, illegaal gokken en doping.

Om meer aandacht te vragen voor onze campagne, schreven we in 2016 een team lopers in voor de 20km van Brussel. Dit jaar lopen we voor de derde maal op rij mee met een groeiende groep lopers, goed of een beetje minder goed getraind, maar allemaal in het #ZEROCORRUPTION shirt.

We zijn trots dat we dit jaar worden gesteund door diverse organisaties, ofwel door met ons mee te lopen ofwel door publiciteit te maken voor ons team. Ik noem de International Anti-Corruption Academy in Wenen, het European anti-fraud office OLAF in Brussel en het Institute for Financial Crime in Den Haag. Maar ook private organisaties die zich sterk maken voor een corruptievrije samenleving steunen ons, zoals PwC, Syntra en AB Inbev.

De laatstgenoemde sponsor zal iedere loper trouwens een frisse pint aanbieden op het #ZEROCORRUPTION-terras van Transparency International, direct gelegen aan de start & finish. Ook familie, vrienden en collega’s zijn hier welkom.”

Wilt u op zondag 27 mei 2018 meelopen in het shirt van Team RUN FOR #ZEROCORRUPTION? Meldt u dan aan via deze link of kijk voor meer informatie op www.transparencybelgium.be.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone